דתות

דרוזים

איסלם

נצרות

נצרות

הנצרות היא אחת משלוש הדתות המונותאיסטיות המרכזיות, והדת בעלת מספר המאמינים הגדול בעולם.

הדת הנוצרית נוסדה בארץ ישראל לפני כאלפיים שנה, והתבססה על דמותו של ישו הנוצרי. במהלך ארבע המאות הראשונות לספירה, ובמיוחד אחרי הפיכת הנצרות לדת הרשמית של האימפריה הרומית במאה הרביעית לספירה, הפכה הנצרות לדת הדומיננטית באירופה ובעולם המערבי. במהלך התקופה הקולוניאלית (מסוף ימי הביניים ועד אמצע המאה ה-20) התפשטה הנצרות למקומות היישוב בהן הוקמו קולוניות אירופיות, וכיום רוב הנוצרים הם תושבי ארצות מחוץ לעולם המערבי.

תיירות צליינית לארץ הקודש היא תיירות נוצרית בישראל, במסגרתה התייר עולה לרגל לאתרים הקדושים לנצרות, כנסיות ואתרים אחרים שישו ביקר בהם או שהה בהם.

העלייה לרגל למקומות הקדושים היא אחת החוויות הדתיות העמוקות ביותר בכל אחת משלוש הדתות המונותיאיסטיות, ובנצרות היא מתקיימת לפחות 1,500 שנה.

ישראל נקראת במסורת הנוצרית "ארץ הקודש", כיוון שהייתה ערש היהדות הנצרות והאסלאם, וחזיון לסיפורי המקרא ולברית החדשה.

קיימים בערך 30-40 אתרי ביקור צליינים שהם בבחינת חובה בסיורו של התייר הצלייני בישראל. 50% מהאתרים מרוכזים באזור ירושלים או במרחק נסיעה קצר ממנה, 30% מהאתרים נמצאים בגליל וסביב הכנרת והיתר באזור הגליל המערבי ובמישור החוף. אתרי הביקור הצליינים בישראל קשורים ברובם למסעותיו של ישו בארץ הקודש ומוזכרים בברית החדשה.

מסלולי הטיול שלנו לאתרים הנוצריים השונים,על פי המיקום הגיאוגרפי השונה, יאפשרו למטיילים להכיר המקומות השונים, הדמויות והארועים השונים כפי שמתוארים בברית החדשה.

הדרוזים

מי הם הדרוזים?

ראשיתה של דת הדרוזים, שהסתעפה מן האיסלאם, בפרוס המאה ה-11. מבשר הולדתה של הכת החדשה היה שליט מצרים אל-חאכם באמר-אללה ("המושל בחסד עליון"), שטען באוזני אנשי חצרו כי זכה בהתגלות אלוהית, ומקורביו (כנראה בניו) חיסלו אותו בחשאי – טעות זו גרמה לשמועה כי לא מת והוא עתיד להתגלות, כעין אליהו הנביא שלנו…

בשנת 1017 קבע חמזה בן-עלי את עיקרי דת הדרוזים, שהם סודיים, ורק המאמינים שבין הדרוזים בקיאים בתורה ובחוקיה, והם מעבירים אותם בעל-פה, מדור לדור. עבור כל מי שלא הוכנסו בסודה נשארת דת הדרוזים חסויה ועטויית מסתורין.

בהיותם בני דת מתבדלת ונרדפת, ביקשו להם הדרוזים מקלט בחרמון ובדרום-לבנון.

בישראל הם מתגוררים בכרמל, בגליל ובגולן, ורבים מהם משרתים בצה"ל ביחידות קרביות.

בטיולנו בכפרים הדרוזים ובריכוזים עירוניים, נעמוד מקרוב על מורשת הדרוזים, הפולקלור וההווי.

לחלק הקולינארי -הזדמנות להתוודע למטבח הדרוזי המיוחד.

 

ביקורים במקומות המקודשים לעדה הדרוזית כמו נבי שועייב, נבי סבלן, נבי חזורי ומקומות נוספים

איסלם

ירושלים הנה השלישית בחשיבותה באיסלאם אחרי מכה ומדינה.

במסע הלילי של מוחמד המתואר בקוראן בסורה 17 נאמר: "ישתבח שמו של המסיע את עבדו בלילה מן המסגד הקדוש אל המסגד הקיצון אשר נתנו ברכתנו על סביבותיו,למען נראה לו את אותותינו".

הסיור בהר הבית הנו מהיפים ומהמרתקים באתרי ארצנו,שבמהלכו נראה את המבנים הרבים והשונים שנבנו בהר הבית לאורך שנות הסטוריה ארוכות.

חג האפיפניה

"זה בני בחירי אשר בו חפצתי" (מתי, ג'-16)

מצגת מהביקור ב 19 בינואר, 2010. לצפייה הקישו .

ב – 18-19 לינואר, חוגגות מדי שנה, הכנסיות המזרחיות את הרגע המכונן בחיי ישוע : טבילתו בירדן ע"י יוחנן המטביל, במקום הנקרא קצר אל-יהוד,שבנהר הירדן.

( באזור "ארץ המנזרים").

ראשי הכנסיות מלווים בפמליותיהם הדתיות, בצליינים ומאמינים, יורדים אל נהר הירדן ומברכים את מי הנהר.

טיולנו לאירוע ולאתר זה, יתקיים בינואר יום קיום טכס הטבילה ע"י הכנסיות הסורית הקופטית והאתיופית.

הטקס יחל בצעידת כהני הדת של הכנסיות המשתתפות ופמליות מלוויהם למקום הטקס הדתי בירדן .

נחזה בטקס הססגוני והמיוחד בצפייה מודרכת.(באמצעות מערכת שמע אלחוטית).

לאחר סיום הטקס הדתי והטבילה, נמשיך למנזר דיר חג'לה הסמוך, אחד ממנזרי מדבר יהודה המוקדש לגרסימוס הקדוש, נבקר בכנסיית המנזר ובקריפטה המיוחדת.

משם נצעד מזרחה לעבר מערות התבודדות הנזירים מהתקופה הביזנטית ,הנמצאים בואדי נוחייל הסמוך למנזר.

בתום הביקור והתצפית במקום נשים פעמינו לעבר אתר השומרוני הטוב, לביקור בתצוגת פסיפסים מרהיבה שנמצאו ברצפות בתי כנסת וכנסיות בתחומי יהודה, שומרון ועזה.

בדרכנו חזרה נקיים תצפית מיוחדת ביופיה לעבר מנזר סנט ג'ורג.

יום הטיול מותנה ברישום מוקדם של 35 משתתפים לפחות.

להרשמה יש להודיע לי במייל חוזר ו/או בטלפון: 052-857-1900.

היציאה לטיול: מחניון חנה וסע – רכבת ארלוזורוב תל-אביב. את ארוחת הבוקר והפסקה לשירותים-נקיים בצומת אלמוג. במקום מזנונים ושירותים מוסדרים.

שעת יציאה 07.00   חזרה משוערת – 17.00  בת"א.

על המשתתפים להצטייד במזון ומים לכל היום. להתלבש בלבוש חם ונעלי הליכה נוחות. (הליכה קלה של כ- 1.2 ק"מ בערך). ומצלמות כמובן.

אז בואו ונטייל ביחד!!!

חג האפיפניה​

בהאים​

בהאים

מקדש הבאב הידוע בשם "כיפת הזהב" הוא אחד מסימני ההיכר הידועים ביותר של חיפה.

הדת הבהאית היא אחת הדתות הצעירות ביותר בעולם. ראשיתה ב-1844 בעיר שיראז באיראן, עם הופעת הבאב, ה"מבשר", סייד עלי מוחמד. הבאב הכריז שתפקידו לסלול את הדרך לבואו של הנביא הגדול, שיפתח פרק חדש בחיי האנושות, פרק של שלום שלווה ואחדות. בשש שנות פעילותו נאספו סביב הבאב אלפי מוסלמים שיעים, שציפו להתגלות.

זו הופיעה בדמותו של מירזה חוסיין עלי, בן לוזייר מחצר השייח. הוא נקרא הבהא אללה ומאמיניו נקראו על שמו- בהאים. בזכות מעמדו הרם השלטונות האיראנים לא הוציאו להורג אלא הגלו אותו לכלא בעכו. בנו, עבדול, ממשיכו גם הוא ישב בכלא אך שוחרר וב-1908 קבע את חיפה כעיר הקדושה ביותר לדת הבהאית.

מקדש כיפת הזהב נבנה ב-1953. הוא בנוי משיש איטלקי ונתמך בעמודי גרניט ורודים. גובה הכיפה 40 מטר והיא מצופה ב-14,000 לבנים מוזהבות שיובאו מהולנד. כמו כל המקדשים הבהאים יש לו תשע צלעות המסמלות את תשע הדתות הגדולות.

שמונה  עשר הגנים התלויים המונומנטלים מחברים את מרגלות ההר עם הפסגה, תשעה מהם מעל למקדש ותשעה מתחתיו. מתכנן הגנים הוא האדריכל פריבורז סהבא שזכה לתהילה בינלאומית על עיצובו של בית התפילה הבהאי בהודו הידוע "כמקדש הלוטוס".

בנוסף לחיפה מקודשת גם עכו מקום קבורתו של הבהא-אללה המוקף בגנים מרהיבים ומטופחים להפליא. תחילה הושמו ה"בהא-אללה" ותומכיו במצודה העתיקה בעיר עכו ששימשה כבית כלא, ובשלב מסוים התירו השלטונות ל"בהא-אללה" ולחסידיו לצאת מהכלא ולהתגורר בעיר. לאחר שעבר מספר מקומות בעיר התמקם ה"בהא-אללה" באחוזה יפה בצפונה של עכו הנקראת בפי הבהאים "בהג`י" (הגן הקטן). כאן חי עד יום מותו בשנת 1892.

+972-52-8571900​

לפייסבוק העסקי -